סימני מתיחה (striae) הם קרעים שנוצרו בשכבה שתומכת בעור (דרמיס) עקב מתיחה שלו. לפי מחקרים , ניתן למנוע את היווצרותם, אך משהם קיימים אין להשיב את הנעשה וניתן להסיר כירורגית את העור העודף או לטשטש את הסימנים.
היריון הוא אחת התקופות המתוחות בחייך, תרתי משמע. בתקופת ההיריון מופיעים סימני מתיחה במספר איזורים בגופך. באילו אזורים יכולים להופיע הסימנים וכיצד הם נראים? מהם הגורמים שיקבעו את חומרתם של סימני המתיחה? מדוע דווקא בעיקר אצל נשים בהיריון?ומה באשר לגברים וסימני מתיחה? כל זאת ועוד בלקט העובדות שלהלן על סימני מתיחה.
1. היווצרות סימני המתיחה ואופן התקבעותם בעור – בתחילה סימני המתיחה נראים כפסים ורודים ארוכים. לאחר תקופה של מספר חודשים הם מחליפים צבעם ומתכהים. כאשר הם מתקבעים ומתיישנים הם הופכים לבנבנים. סימני המתיחה נוצרים במהירות והעמקתם בעור מתרחשת תוך תקופת זמן קצרה.
2. מיקומם של סימני המתיחה על גבי העור – סימני המתיחה מתמשכים ונוצרים בניצב לכיוון מתיחת העור.
3. האזורים בגוף בהם סביר שיופיעו סימני מתיחה – כל האזורים בהם נאגר שומן בגוף והם המותניים, השוקיים, הירכיים, העכוז, החזה ואזור הבטן.
4. הגורמים שקובעים את מידת החומרה של סימני המתיחה – גנטיקה שממנה נגזרת האלסטיות של העור, עוצמת מתיחתו של העור וגובה רמת ההורמונים בדם.
5. ההורמונים הקובעים את חומרות סימני המתיחה – מדובר בהורמונים שסוגם הוא סטרואידים. הם מעכבים את תהליך בניית העור מאחר והם מביאים לירידה של תשעים אחוד ביצירת הקולגן לעומת עור נורמלי!
6. התקופות בהן הופעת סימני המתיחה שכיחה ביותר והסיבות לכך – תקופת ההיריון וגיל ההתבגרות הן התקופות בהן קיים סיכוי גבוה להתהוות סימני מתיחה. זאת מאחר והופעתם של סימני מתיחה תהיה מהירה ביותר כאשר קיימת עלייה משמעותית ברמת ההורמונים בדם בשילוב עם גדילה מואצת ואילו הן התקופות ההורמונליות בחיינו בהן אף משולבת גדילה מואצת.
7. הסיבות להיווצרת סימני מתיחה בעיקר בקרב נשים בהיריון – הגורם השכיח ביותר להופעתם של סימני מתיחה בקרב נשים הוא היריון. כשמונים אחוזים מהנשים ההרות תפתחנה סימני מתיחה בשלב כזה או אחר במהלך ההיריון.זאת בשל השילוב של רמת הורמונים גבוהה בדם עם גדילה מואצת של עור הבטן.
8. תקופת ההיריון בה נוצרים סימני המתיחה – מרבית סימני המתיחה במהלך ההיריון מופיעים בין החודש הרביעי לשביעי , כאשר רמת ההורמונים בדם הגבוהה ביותר והשאר נוצרים בזמן ההתרחבות הגדולה של העור , המתרחשת בשליש האחרון של ההיריון.
9. הגורם הפלסטי לסימני מתיחה – גורם חדש יחסית בקרב נשים לסימני המתיחה הוא הניתוחים הפלסטיים האסתטיים דוגמת הגדלת חזה או ישבן. בניתוחים אילו, בהם מוחדר שתל לגופן, מותח השתל את עורן בצורה מהירה שאינה טבעית לו, המביאה לעיתים להיווצרותם של סימני מתיחה על העור.
10. סימני מתיחה גם אצל גברים – גם גברים כמו נשים מתבגרים ועשויים להשמין, מה שיכול להביא לסימני מתיחה על עורם, אולם סיבה נוספה להיווצרות סימני מתיחה על עורם יכולה להיות פיתוח גוף אינטנסיבי, המביא לסימני מתיחה על כתפיהם וזרועותיהם של הגברים.
כיצד ניתן לטפל בסימני מתיחה לאחר הריון?
יש מספר דרכים לטפל בסימני מתיחה המופיעים לאחר הריון. אחת היעילות שבהן היא טיפול על ידי הזרקת פחמן דו חמצני לתוך האיזור בו מופיעים סימני המתיחה. הזרקות שיטחיות נטולות כאב ישנו את צבע סימני המתיחה ויעבו את העור בשל גדילה מחודשת של הקולגן וסיבים אלסטיים.
השיפור מופיע בכ 70-80% מהמקרים – מה שמעיד על תוצאות מצוינות. לאחר הטיפול, סימני המתיחה מטושטשים וכמעט בלתי נראים. הטיפול מועיל גם בסימני מתיחה ישנים בעלי צבע לבן. מספר הטיפולים 8-14 פעם עד פעמיים בשבוע. השיפור מופיע לאחר 4-5 טיפולים. התוצאה נשמרת לצמיתות. יש צורך בטיפול בוסטר אחת לשנה.
למידע נוסף, לחצו כאן: טיפול בסימני מתיחה