היווצרות אקנה כידוע, מושפעת באופן ישיר ממצב נפשי, כמו גם מתזונה. כפי שתזונה לקויה עשויה להחמיר את התלקחותם של פצעי בגרות, באותה המידה תזונה מאוזנת ונכונה תשפיע על העור לטובה, כמעין טיפול באקנה. לפניכם עשרה טיפים שכדאי לדעת על טיפול באקנה באמצעות תזונה נכונה.
דיאטה ותזונה מאוזנת – דיאטה ותזונה מאוזנת היא הדרך הטובה ביותר לשמור על עור בריא.
מוצרי חלב דלים בשומן מכילים ויטמין A, שהוא אחד המרכיבים החשובים ביותר עבור בריאותו של העור.
מים – המים נושאים את החמצן והמזון לחלקיו הפנימיים השונים של הגוף ושומרים בכך על האיברים ניזונים, בכושר וחיוניים בכדי "להילחם" באקנה.
שתייה מרובה של מים היא חלק בלתי נפרד מטיפול בפצעי בגרות.
מיץ לימון – שתיית מית לימון מסייעת בסילוק פסולת חומצתית מהגוף ואף מנקה את הכבד ובונה אנזימים המסלקים רעלים בדם.
כתוצאה מכך, נעשית גם פעולה של ניקוי נקבוביות העור, הנותר רענן.
יוגורט – בשל האנטיבקטריאליות המאפיינת את היוגורט, הוא יעיל בניקוי העור ובפתיחת הנקבוביות.
תפוחים – פקטין, הוא רב-סוכר הנמצא בדפנות התאים של פירות מסויימים ותפוחים במיוחד והוא אחד מ"אויביה" הגדולים של האקנה.
לכן מומלץ לאכול גם את קליפת התפוח, בה מתרכזת מרבית הכמות של פקטין בתפוח.
אבטיח – עשיר בויטמינים מסוג A, B, ו-C ולכן הוא שומר על עור רענן וזוהר.
בנוסף הוא מונע התפרצות של אקנה ואף יעיל בכך שהוא מביא להסרת צלקות וסימני אקנה.
גרעיני פטל – גרעיני הפטל בריאים ביותר, מאחר והם מכילים נוגדי חמצון, ויטמינים וסיבים תזונתיים. כל אלו עשירים בפיטוכימיקלים המגנים על העור.
אגוזי מלך – אכילת אגוזי מלך על בסיס מסייעת לשיפור מצבו של העור והופכת אותו לרך וחלק יותר.
שמני אגוזי מלך מכילים חומצה לינואלית, המסייעת בשמירה על מבנה העור.
מזונות עתירים בסלניום – רכיב כימי זה על פי מחקרים שנעשו, יכול אף לשפר את מצבו של עור שנפגע קשות מחשיפה לשמש.
מאכילת אגוזים, דגנים ודומיהם, ניתן להעלות את רמת הסלניום.
קרם שמן זית – מביא לכך שהעור סופג אותו וזאת מבלי שתהיה סתימה של נקבוביות, שמאפשרות לעור לנשום, מה שאף מונע היווצרות אקנה.